Financial Lease

Wat is financiallease

Financiallease is een zakelijke leasevorm waarbij uw onderneming een auto of bedrijfswagen tot 3500 kg aanschaft. Een financieringsmaatschappij financiert de auto, voor maximaal de aanschafwaarde excl. BTW / incl. BPM.

Wat zit bij de prijs van een Financial lease inbegrepen? Een Financiallease voorziet alleen in de auto, u betaald in uw maandelijkse termijn alleen rente en aflossing. Zaken als verzekering, onderhoud, reparatie, banden etc. behoren niet tot de maandtermijn. Bij een Financiallease wordt u op het moment van aanschaf van het object economisch eigenaar, waardoor u al deze kosten kunt opnemen in uw winst & verliesrekening.

Wie komt in aanmerking voor een Financiallease

Elke onderneming welke een officiële inschrijving heeft bij de Kamer van Koophandel komt in aanmerking voor een Financiallease. Dus heeft u een eenmanszaak (ZZP’r), VOF, BV, NV etc. en u staat ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel, dan kunnen wij kijken naar de mogelijkheden voor een Financiallease

Economisch en juridisch eigendom

Bij een Financiallease vindt er een scheiding plaats tussen het juridisch en economisch eigendom. Het juridisch eigendom ligt bij de financieringsmaatschappij. Door het juridisch eigendom ligt het risico van waardevermindering bij de Financiallease verstrekker. Tevens mogen zij met dit recht gedurende de looptijd van de financiering, de auto of bedrijfswagen op eisen bij achterstanden in de betaling, failliet gaan van uw onderneming etc. Het economisch eigendom ligt bij u waardoor u alle kosten m.b.t. uw auto en/of bedrijfswagen (verzekering, wegenbelasting, onderhoud, banden, rentekosten financiering etc.) in uw winst en verlies rekening kunt opnemen. De auto en/of bedrijfswagen wordt op uw balans geactiveerd waardoor u op het geactiveerde bedrijfsmiddel jaarlijks mag afschrijven.

Leasetermijn

U betaald over een vooraf afgesproken looptijd de financiering terug inclusief een rente aan de financieringsmaatschappij. De maandtermijn die u betaald is elke maand gelijk en is bekend voordat u de financiering afsluit. Uw leasetermijn bestaat uit een rente- en een aflossingsdeel welke annuïtair wordt afgelost. In het begin is het rentedeel relatief hoog, tegen het einde van de financiering is het aflossingsdeel relatief hoog.

De uiteindelijke hoogte van uw maandelijkse leasebedrag is afhankelijk van de aanschafprijs van de auto, looptijd van de financiering, eventueel gebruik van een slottermijn en of aanbetaling. Uw aanbetaling kan contant voldaan worden of middels inruil van uw huidige auto. Door een aanbetaling, buiten de btw om, op te nemen zal uw maandelijkse termijn lager uitvallen.

Indien u gebruik maakt van een slottermijn, waarbij u een extra aflossing doet in de laatste maand van de Financiallease looptijd en daarmee uw maandelijkse last verlaagd, dan betaald u in de laatste maand de maandtermijn + de vooraf afgesproken slottermijn. Een voorbeeld: U heeft een Financiallease van € 300,- per maand en een slottermijn van € 1.000,-. U betaald dan elke maand een bedrag van € 300 inclusief rente en aflossing en in de laatste maand betaald u een bedrag van € 1.300,-. Maandbedrag van € 300,- + slottermijn van € 1.000,-. Mocht u gedurende de looptijd van de financiering een extra inlossing willen doen, dan wordt deze eerst van uw slottermijn afgehaald. Stel u doet in bovenstaand voorbeeld een extra inlossing van € 500,- dan is uw slottermijn aan het einde van de looptijd nog maar € 500,- in plaats van € 1000,-. Zo kunt u er dus voor zorgen dat de restwaarde aan het einde van de looptijd van uw auto hoger wordt.

Voordelen Financiallease

 • 100% financiering exclusief de btw mogelijk;
 • Geen grote investering in een auto;
 • De enig te verstrekken zekerheid is de gefinancierde auto en/of bedrijfswagen, al uw andere activa blijven onbezwaard;
 • Uw leenvermogen wordt zo weinig mogelijk aangetast;
 • Uw liquiditeiten blijven beschikbaar voor andere bedrijfsmatige investeringen;
 • Transparant, u weet voor het afsluiten exact wat uw maandelijkse lasten zijn gedurende de looptijd. Dus geen verrassingen achteraf.
 • Economisch eigendom, auto staat op uw balans geactiveerd waardoor u gebruik kunt maken van fiscale afschrijvingen;
 • Rente kan volledig als kosten in de winst & verliesrekening worden opgenomen;
 • Het beslissingstraject is gemiddeld 1-3 werkdagen korter t.o.v. gewone bankkredieten;
 • Verlaag uw maandbedrag door gebruik te maken van een slottermijn;
 • Middels een aanbetaling kunt u uw financieringsbedrag verlagen, wat leidt tot een lagere maandlast;
 • Indien van toepassing voor uw onderneming kunt u gebruik maken van diverse fiscale investering aftrekposten.

Bekijk hier ons Financiallease aanbod

Volvo V70

Volvo V70

2.4 EDITION *LEDER+ECC+CRUISE*
Prijs € 5.145,-