Financial Lease

Wat is financial lease

Financial lease is een zakelijke leasevorm waarbij uw onderneming een auto of bedrijfswagen tot 3500 kg aanschaft. Een financieringsmaatschappij financiert de auto, voor maximaal de aanschafwaarde excl. BTW / incl. BPM.

Wat zit bij de prijs van een Financial lease inbegrepen? Een Financial lease voorziet alleen in de auto, u betaalt in uw maandelijkse termijn alleen rente en aflossing. Zaken als verzekering, onderhoud, reparatie, banden etc. behoren niet tot de maandtermijn. Bij een Financial lease wordt u op het moment van aanschaf van het object economisch eigenaar, waardoor u de kosten van verzekering, onderhoud, reparatie en banden kunt opnemen in uw winst en verliesrekening.

Kies direct uw auto uit ons ruime aanbod

Wie komt in aanmerking voor een Financial lease

Elke onderneming welke een officiële inschrijving heeft bij de Kamer van Koophandel komt in aanmerking voor een Financial lease. Dus heeft u een eenmanszaak (ZZP’r), V.O.F., B.V., N.V. en u staat ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel, dan kunnen wij kijken naar de mogelijkheden voor een Financial lease

Voordelen Financial lease

 • 100% financiering exclusief de btw mogelijk;
 • Geen grote investering in een auto;
 • De enig te verstrekken zekerheid is de gefinancierde auto en/of bedrijfswagen, al uw andere activa blijven onbezwaard;
 • Uw leenvermogen wordt zo weinig mogelijk aangetast;
 • Uw liquiditeiten blijven beschikbaar voor andere bedrijfsmatige investeringen;
 • Transparant, u weet voor het afsluiten exact wat uw maandelijkse lasten zijn gedurende de looptijd. Dus geen verrassingen achteraf.
 • Economisch eigendom, auto staat op uw balans geactiveerd waardoor u gebruik kunt maken van fiscale afschrijvingen;
 • Rente kan volledig als kosten in de winst & verliesrekening worden opgenomen;
 • Het beslissingstraject is gemiddeld 1-3 werkdagen korter t.o.v. gewone bankkredieten;
 • Verlaag uw maandbedrag door gebruik te maken van een slottermijn;
 • Middels een aanbetaling kunt u uw financieringsbedrag verlagen, wat leidt tot een lagere maandlast;
 • Indien van toepassing voor uw onderneming kunt u gebruik maken van diverse fiscale investering aftrekposten.

Economisch en juridisch eigendom

Bij een Financial lease vindt er een scheiding plaats tussen het juridisch en economisch eigendom. Het juridisch eigendom ligt bij de financieringsmaatschappij. Dit geeft de financieringsmaatschappij het recht om gedurende de looptijd van de financiering, de auto of bedrijfswagen op te eisen bij achterstanden in de betaling, of bijvoorbeeld bij het failliet gaan van uw onderneming.

Het economisch eigendom ligt bij u waardoor u alle kosten met betrekking tot uw auto en/of bedrijfswagen in uw winst en verlies rekening kunt opnemen. Met kosten moet u denken aan, verzekering, wegenbelasting, onderhoud, reparatie, banden en rentekosten van de financiering. De auto en/of bedrijfswagen wordt op uw balans geactiveerd waardoor u op het geactiveerde bedrijfsmiddel jaarlijks mag afschrijven. Deze afschrijvingskosten mag u ook opnemen in uw winst en verliesrekening.

Leasetermijn

U betaalt over een vooraf afgesproken looptijd, de financiering terug inclusief een rente aan de financieringsmaatschappij. De maandtermijn die u betaalt is elke maand gelijk en is bekend voordat u de financiering afsluit. Uw leasetermijn bestaat uit een rente- en een aflossingsdeel welke annuïtair wordt afgelost.

De uiteindelijke hoogte van uw maandelijkse leasebedrag is afhankelijk van de aanschafprijs van de auto, looptijd van de financiering, eventueel gebruik van een slottermijn en of aanbetaling. Uw aanbetaling kan contant voldaan worden of middels inruil van uw huidige auto. Door een aanbetaling zal uw maandelijkse termijn lager uitvallen.

Indien u gebruik maakt van een slottermijn is uw maandbedrag gedurende de looptijd lager doordat u een stuk aflossing naar de laatste termijn verschuift. Deze slottermijn wordt in de laatste termijn geïncasseerd naast uw reguliere maandbedrag.

Een voorbeeld: U heeft een Financial lease van € 300,- per maand en een slottermijn van € 1.000,-. U betaald dan elke maand een bedrag van € 300 inclusief rente en aflossing en in de laatste maand betaald u een bedrag van € 1.300,-. Dit is uw maandbedrag van € 300,- + slottermijn van € 1.000,-.

Mocht u gedurende de looptijd van de financiering een extra inlossing willen doen, dan wordt deze eerst van uw slottermijn afgehaald. Stel u doet in bovenstaand voorbeeld een extra inlossing van € 500,- dan is uw slottermijn aan het einde van de looptijd nog maar € 500,- in plaats van € 1000,-. Zo kunt u er dus voor zorgen dat de restwaarde aan het einde van de looptijd van uw auto hoger wordt.

Een greep uit ons actuele Financial lease aanbod

Volkswagen up!

Volkswagen up!

1.0 move up! BlueMotion NAVIGATIE 5 Drs Airco
 • Bouwjaar: 2016
 • Tellerstand: 77.927 km

Prijs € 7.500 ,- Financial lease € 99,- p/m
Opel KARL

Opel KARL

1.0 ecoFLEX Edition
 • Bouwjaar: 2018
 • Tellerstand: 54.696 km

Prijs € 7.500 ,- Financial lease € 99,- p/m
Opel KARL

Opel KARL

1.0 ecoFLEX Edition
 • Bouwjaar: 2018
 • Tellerstand: 48.884 km

Prijs € 7.500 ,- Financial lease € 99,- p/m
Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

1.4 TDI BlueMotion NAVIGATIE 5 Drs Airco
 • Bouwjaar: 2015
 • Tellerstand: 148.326 km

Prijs € 7.500 ,- Financial lease € 99,- p/m