OCCASION LEASE

Occasion lease is een vorm van financial lease waarbij men een occasion auto leaset. Dit betekent dat men een tweedehands auto aanschaft door middel van een zakelijke lening voor het bedrag van de occasion. Dit kan een interessante optie zijn voor mensen die zakelijk een auto willen rijden, zonder bij aankoop direct het volledige aankoopbedrag te moeten betalen. Occasion lease biedt vaak lagere maandlasten en een lagere aanbetaling dan het leasen van een nieuwe auto.

Wat is occasion lease?

Met occasion lease biedt Neerlandlease u de mogelijkheid om een gebruikte auto/ bedrijfswagen middels een financial lease aan te schaffen. De maximale looptijd van de financial lease is vijf jaar bij zowel nieuw als gebruikt. Met betrekking tot de leeftijd van een occasion hanteren wij de volgende voorwaarde: 

Een occasion van vijf jaar oud, kan nog maximaal vijf jaar in een financial lease contract worden opgenomen. 

Oftewel, de occasion mag de leeftijd van 10 jaar niet overschrijden op het einde van de looptijd van de financial lease. Stel, u ziet een auto van zeven jaar oud, dan kan hier nog een financial lease contract van maximaal drie jaar op worden verstrekt.

Tegenwoordig zien wij dat steeds meer financieringsmaatschappijen de ruimte bieden om het contract met één of twee jaar op te rekken. Dit is afhankelijk van het te financieren object en zal apart beoordeeld worden. Hou daarom rekening met de algemene voorwaarde van 5 jaar voor occasion lease. 

Occasion lease zakelijk; hoe werkt het?

Bent u benieuwd hoe occasion lease zakelijk via Neerlandlease werkt? Hieronder beschrijven we het gehele proces in 6 stappen: 

1. Kies uw auto uit ons brede lease aanbod
Ga naar de pagina “lease aanbod”. Zoek hier via de zoekcriteria uw auto. Bekijk de gedetailleerde gegevens van de auto via de knop “bekijk deze auto”.

2. Doe eenvoudig en vrijblijvend de online leaseaanvraag
Klik bij de auto advertentie op "Offerte aanvragen". Hier bepaalt u uw looptijd en slottermijn, vul een paar gevraagde gegevens in en verstuur uw aanvraag voor een financial lease. Ook kunt u via onze leasecalculator uw tarief berekenen voor een auto welke u elders heeft gevonden.

3. Ontvang binnen 1 werkdag uw lease offerte
Ons streven is u binnen 1 werkdag de lease offerte toe te sturen. Deze ontvangt u van ons per mail of wij nemen telefonisch contact met u op.

4. Bekijk de auto, maak een proefrit en sluit de zakelijke occasion lease deal
Als u akkoord bent met de door ons geboden offerte, dan brengen wij u in contact met de leverancier. U kunt zelf een afspraak maken voor een bezichtiging, indien wenselijk kunnen ook wij, voor u een afspraak inplannen.
Bij de leverancier bekijkt u de auto, kunt u een proefrit maken en onderhandelen over de prijs. Als u besluit tot definitieve aankoop over te gaan, dan kan de leverancier de verkoopfactuur voor u opmaken. Tevens kunt u ons in kennis stellen dat u door wilt werken met de financial lease.

5. De auto wordt voor u klaar gemaakt en de financial lease overeenkomst opgesteld
De leverancier maakt de auto voor u rijklaar, conform de gemaakte afspraken tussen u en de leverancier. Wij ontvangen van u een aantal documenten waaronder de verkoopfactuur en een ID-bewijs.
Vervolgens gaan wij de contracten opmaken conform de overeengekomen lease offerte. De contracten worden u aangeboden ter ondertekening. Zodra wij deze getekend door u retour hebben ontvangen, worden deze doorgestuurd naar de leverancier.
De contracten worden door de leverancier ondertekend en de auto wordt tenaamgesteld. Nadat de contracten correct zijn aangeleverd en gecontroleerd wordt de waarde van de financiering uitbetaald aan de leverancier van de auto.

6. Alles is geregeld, u kunt uw nieuwe auto ophalen bij het autobedrijf
Op het moment dat de leverancier de gelden van de financial lease heeft ontvangen, zal deze overgaan tot levering van de auto. Deze aflevering vindt plaats conform de afspraken tussen u en het autobedrijf.

Heeft u vragen over één van bovenstaande stappen? Of bent u op zoek naar persoonlijk advies op het gebied van occasion lease zakelijk? Neem gerust contact met ons op!

Wat zijn de voordelen van occasion leasen?

Een occasion leasen heeft natuurlijk veel voordelen. Ten opzichte van het financial leasen van een nieuwe auto heeft dit verschillende voordelen, zoals: 

  • De aanschafwaarde is vaak lager en daarmee dus ook de maandelijkse aflossing;
  • Het aanbod occasions is erg groot; 
  • De grootste afschrijving heeft al plaatsgevonden; 
  • De occasion heeft zich al bewezen, u weet dus waar u aan toe bent; 
  • Relatief snelle levertijd; 

Daar u bij een Financial lease de aanschafprijs van de auto leaset, heeft u dus een groot voordeel van de grote afschrijving op de auto en/of bedrijfswagen in de eerste 2 jaar. Dit bedrag hoeft u niet te financieren wat enorm scheelt in de maandelijkse kosten.

Wanneer u een nieuwe auto aanschaft is het maar de vraag hoe deze zich gaat houden. Een occasion heeft zich in de praktijk al bewezen, dus u weet redelijk goed wat u van het aangeschafte voertuig kan verwachten. Een ander voordeel van een occasion is de relatief snelle levertijd. De auto staat immers bij de autodealer in de showroom, zo kunt u relatief snel uw occasion leasen!

Bij Neerlandlease occasion lease zonder cijfers

Een occasion lease zonder cijfers? Het is mogelijk bij Neerlandlease. Neerlandlease biedt de mogelijkheid om op basis van een aantal basisgegevens een financial lease voor een occasion aan te vragen. U hoeft bij ons dus geen volledige administratie aan te leveren om op korte termijn in uw occasion naar keuze weg te rijden.

Heeft u nog vragen over occasion lease? Wij helpen u verder! 
Heeft u een auto gevonden (in ons aanbod of elders) en heeft u vragen over occasion lease? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op! Wij denken graag met u mee, beantwoorden uw vragen en sturen u wanneer gewenst een lease offerte voor occasion lease.  

Aldert

Aldert Oosting

Leaseadviseur

Kan ik u helpen?

Heeft u nog vragen?  Of heeft u liever een persoonlijk contact om uw bedrijfs situatie met ons te bespreken om zo tot een gefundeerde beslissing te komen voor uw financial lease aanvraag. Binnen onze openingstijden kunt u telefonisch met ons overleggen. Buiten onze openingstijden willen wij u vragen om het contactformulier naar ons toe te zenden. Wij streven ernaar u binnen 24-uur te voorzien van een reactie.