Financial lease berekenen?

Ingediend door contentmanagercartel op di, 02/11/2020 - 13:19
Antwoord

Bij NeerlandLease bepaalt u zelf uw leaseprijs. Kies uw auto uit onze ruime voorraad en bereken zelf uw maandbedrag voor de Financial lease. U heeft zelf invloed op het te betalen leasebedrag. Lees hieronder hoe de leaseprijs wordt bepaalt.

Financial lease berekenen:
Door uw looptijd, slottermijn of aanbetaling te veranderen kunt u zelf uw leaseprijs bepalen. Bereken het zelf met de leasecalculator
 
Looptijd
De looptijd van een Financial lease is minimaal 12 maanden en maximaal 72 maanden. Hierbij geldt, hoe langer de looptijd hoe lager het maandbedrag. Dit komt omdat u de financiering aflost over een langere periode. Kiest u dus voor een korte looptijd dan wordt uw maandbedrag hoger.
 
Slottermijn
Om uw Finacial lease te berekenen kunt u het maandbedrag uitsplitsen in twee componenten: rente en aflossing. Maakt u gebruik van een slottermijn dan lost u gedurende de looptijd minder af en schuift u een deel van het gefinancierde bedrag voor u uit om deze aan het einde van de leaseperiode te voldoen. Omdat u gedurende de leaseperiode minder aflost is uw maandbedrag lager. Een slottermijn kan worden toegepast bij auto’s die maximaal vijf jaar oud zijn. Hierbij geldt, hoe jonger de auto, hoe hoger de slottermijn die u kunt toepassen. Het gebruik van een slottermijn is optioneel.
 
Aanbetaling en/of inruil
Bij een Financial lease wordt een deel of de gehele aanschafprijs (excl. BTW) van de auto gefinancierd. Door een deel van de aanschafprijs met eigen vermogen te financieren, en dus niet geheel te financieren met vreemd vermogen, wordt uw maandbedrag lager. Ook inruil van uw “huidige” auto wordt beschouwd als een aanbetaling. De BTW over de aanschafprijs van de auto dient u altijd zelf te financieren omdat u het bedrag terugkrijgt middels uw BTW-aangifte. Bestaat uw bedrijf korter dan drie jaar, dan kan mogelijk een aanbetaling worden gevraagd van ongeveer 20% van de aanschafprijs.
 
Onze leaseadviseurs adviseren u graag vrijblijvend bij het berekenen van uw leaseprijs. Bel 055-8435311 of stuur een mail naar: aanvragen@neerlandlease.nl