VEEL GESTELDE VRAGEN OVER EQUIPMENT LEASE

Voor wie is een Equipment lease?

Neerlandlease biedt leaseoplossingen voor zowel kleine als grote bedrijven binnen het Nederlandse MKB.
 

Welke bedrijfsmiddelen komen in aanmerking voor een lease?

Bij Neerlandlease kunt u diverse bedrijfsmiddelen leasen zolang ze maar bestemd zijn voor zakelijk gebruik. Wij hebben de meeste bedrijfsmiddelen al voor u gerubriceerd welke u sowieso via ons kunt leasen. Daarnaast zijn wij merk onafhankelijk, dus heeft u een ruime keuze.
 

Wat is een financial lease

Financial Lease is een financiering. Het wordt echter leasing genoemd omdat bij bancaire Financiële Lease het desbetreffende object (het Equipment) het onderpand vormt voor de financiering. In de praktijk betekent dit dat de klant economisch eigenaar is van het equipment. Omdat het een financiering betreft wordt het uiteraard ook gezien als vreemd vermogen binnen uw onderneming, en heeft het invloed op uw solvabiliteit. Uw liquiditeit blijft op peil doordat de investering uitbesteedt wordt. Voor ondermeer startende ondernemers is financial lease interessant vanwege de mogelijke investeringsaftrek omdat het equipment in economisch eigendom van de klant is en zodoende wordt gezien als investering. Het risico op de restwaarde komt voor rekening van de economisch eigenaar.
 

Financial lease berekenen?

Bij NeerlandLease bepaalt u zelf uw leaseprijs. Neem de aanschafprijs excl. BTW van het aan te schaffen Equipment en bereken zelf uw maandbedrag voor de Financial lease. U heeft zelf invloed op het te betalen leasebedrag. Lees hieronder hoe de leaseprijs wordt bepaalt.

Financial lease berekenen:
Door uw looptijd, slottermijn of aanbetaling te veranderen kunt u zelf uw leaseprijs bepalen. Bereken het zelf met de leasecalculator
 
Looptijd
De looptijd van een Financial lease is minimaal 12 maanden en maximaal 60 maanden. Hierbij geldt, hoe langer de looptijd hoe lager het maandbedrag. Dit komt omdat u de financiering aflost over een langere periode. Kiest u dus voor een korte looptijd dan wordt uw maandbedrag hoger.
 
Slottermijn
Om uw Finacial lease te berekenen kunt u het maandbedrag uitsplitsen in twee componenten: rente en aflossing. Maakt u gebruik van een slottermijn dan lost u gedurende de looptijd minder af en schuift u een deel van het gefinancierde bedrag voor u uit om deze aan het einde van de leaseperiode te voldoen. Omdat u gedurende de leaseperiode minder aflost is uw maandbedrag lager. Het gebruik van een slottermijn is optioneel.
 

Aanbetaling.
Bij een Financial lease wordt een deel of de gehele aanschafprijs (excl. BTW) van de auto gefinancierd. Door een deel van de aanschafprijs met eigen vermogen te financieren, en dus niet geheel te financieren met vreemd vermogen, wordt uw maandbedrag lager. De BTW over de aanschafprijs van het Equipment dient u zelf te betalen omdat u dit terug kunt vorderen middels uw BTW-aangifte. Bestaat uw bedrijf korter dan drie jaar, dan kan mogelijk een aanbetaling worden gevraagd van ongeveer 20% van de aanschafprijs.
 
Onze leaseadviseurs adviseren u graag vrijblijvend bij het berekenen van uw leaseprijs. Bel 055-8435311 of stuur een mail naar: aanvragen@neerlandlease.nl

Wat is een slottermijn?

Een slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van de financial lease. Over de slottermijn betaald u gedurende de looptijd geen aflossing. De maximale slottermijn wordt bepaald aan de hand van de door ons vooraf bepaalde restwaarde van het Equipment aan het einde van de looptijd. 
 

Wanneer ben ik eigenaar van het Equipment?

Het begrip eigenaar is bij een financial lease tweeledig. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen het juridisch- en economisch eigendom. De financieringsmaatschappij is juridisch eigenaar van het Equipment en de gebruiker heeft het economisch eigendom. Na volledige aflossing van de financial lease verkrijgt u ook het juridisch eigendom over het Equipment.

Sale and Lease back

Bij een Sale and Leaseback constructie verkoopt u uw eigen Equipment aan de financieringsmaatschappij en leaset u deze middels een financial lease weer terug. Hierdoor creëert u liquiditeit binnen uw onderneming welke u kunt aanwenden voor investeringen. De lease lost u vervolgens in maandelijkse termijnen af gedurende de looptijd.
 

Equipment nieuw en/of gebruikt?

Met een financial lease van Neerlandlease kunt u zowel nieuwe als gebruikte bedrijfsmiddelen financieren. Voor gebruikt materieel geld dat de looptijd van de financial lease afhankelijk is van de leeftijd van het bedrijfsmiddel.
 

Financial lease of Operational lease?

Financial lease is een lening waarbij het aan te schaffen Equipment dient als onderpand. De koopprijs van het te financieren bedrijfsmiddel wordt rechtstreeks aan de leverancier uitbetaald. Voor het totaal te leasen bedrag betaald een vast bedrag per maand. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Gedurende de looptijd van de lease hebt u het economisch eigendom over het bedrijfsmiddel en heeft u deze dan ook op uw balans geactiveerd. Na betaling van de laatste termijn bent u ook juridisch eigenaar.

Een Operational lease is meer een huurovereenkomst. De leasemaatschappij koopt dan het bedrijfsmiddel van de leverancier en wordt daarmee zowel juridisch als economisch eigenaar. U leaset (huurt) vervolgens het bedrijfsmiddel voor de afgesproken looptijd. Een Operational lease wordt ook wel een off-balance verplichting genoemd omdat het alleen kosten betreft welke in de winst en verliesrekening verwerkt worden en niet zichtbaar zijn op uw balans. Een Operational lease is daarmee voordelig voor uw solvabiliteits ratio’s. Aan het einde van de looptijd kunt u het bedrijfsmiddel inleveren of overnemen.
 

Hoe kan ik een lease aanvraag doen?

U kunt gebruik maken van het offerte formulier om een aanvraag te doen voor uw aan te schaffen Equipment.

Vanaf wanneer zijn de leasebetalingen verschuldigd?

De leasebedragen worden per maand vooraf geïncasseerd bij de lessee via een SEPA incasso. Dit vindt plaats op een vaste vervaldatum welke afhankelijk is van de afleveringsdatum van het bedrijfsmiddel.

Aldert

Aldert Oosting

Leaseadviseur

Nog onbeantwoorde vragen?

Zit u nog met prangende vragen waar u in onze FAQ Equipment lease geen antwoord op heeft kunnen vinden? Laat het ons dan weten. U kunt ons tijdens kantoor uren bereiken op telefoonnummer 055-8435311 of een whatsapp sturen naar nummer 06-48401281. Buiten kantoor uren kunt u ons bereiken door een mail te sturen naar aanvragen@neerlandlease.nl of het contactformulier in te zenden. Ons streven is u binnen 24-uur te voorzien van een reactie.