Informatieplatform

Wanneer u privé kilometers gaat maken met uw zakelijk aangekochte auto, dan stelt de Nederlandse staat hier een prestatie tegenover in de vorm van bijtelling. Als ondernemer mag u alle kosten met betrekking tot uw auto opvoeren in uw winst en verlies rekening. Dit houdt in dat de auto een winst drukkend object voor uw onderneming is waardoor u minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Om dit voordeel voor de ondernemer niet te groot te laten zijn ten opzichte van de particuliere rijder heeft de Nederlandse staat bijtelling ontwikkeld. Wilt u meer weten over bijtelling

Lees hier verder >

Schade en reparatie

Ook met uw leasevoertuig is het niet onoverkomelijk dat er een keer schade wordt gereden. Dit kan schade zijn door u zelf veroorzaakt of door een derde. Is de schade door een derde veroorzaakt dan vindt de afwikkeling plaats door de verzekering van de derde partij. Voor de afwikkeling van een eigen veroorzaakte schade is het van belang welke leasevorm u gebruikt. Wilt u meer weten over schadeafwikkeling?

Lees hier verder >

Benzine of Diesel

Voor veel mensen is het lastig kiezen, moet ik nu een auto met een benzine- of een diesel motor kopen. wat is verstandig? wat is goedkoper? zo een aantal vragen die bij u op komen waarop u een beslissing moet baseren. Voor een aantal jaren geleden kon men nog vrij simpel stellen dat als je meer dan 25.000 km per jaar zou rijden dan kon het wel uit om diesel te gaan rijden. Om u enigszins te helpen met het berekenen van uw brandstofomslagpunt, hebben wij hiervoor een adviesstuk opgesteld

Lees hier verder >

Als ondernemer schaft u een nieuwe auto aan middels een Financial lease. Maar wat voor consequenties heeft dit voor uw balans & winst en verliesrekening. Waar moet uw boekhouder rekening mee houden en welke fiscale middelen kunt u aanwenden om uw winst te drukken. Zo maar een aantal vragen waarop wij u graag in duidelijke en simpele taal antwoordt willen geven, zodat u goed voorbereid een Financial lease af sluit.

Lees hier verder >

Uw balans & Operationallease

Als ondernemer schaft u een auto aan middels een operationele lease. Maar wat voor consequenties heeft deze leasevorm op uw balans en winst & verlies rekening. Hoe moet uw boekhouder de leasevorm verwerken in uw boekhouding. Zomaar willekeurig een aantal vragen die bij u kunnen ontstaan en waarop wij u simpel en duidelijk een antwoordt willen geven. Zo, dat u goed voorbereid een Operationele lease via Neerlandlease kunt afsluiten.

Lees hier verder >

BTW & Lease

Wanneer u als ondernemer BTW betaald over uw verkochte producten en of diensten, dan mag u ook BTW terugvorderen over uw aankopen. Maar hoe zit het nu wanneer u een lease auto aanschaft? Is er dan ook recht op BTW teruggave. Maakt de lease vorm die ik kies verschil uit in hoe de BTW verrekening plaats vind. Om u hierin meer duidelijkheid te geven hebben wij bijgaand adviesstuk voor u opgesteld.

Lees hier verder >